Chat


PODERI ROSSO GIOVANNI

Wijnhuis Poderi Rosso Giovanni wordt gerund door de derde generatie. Op dit moment staat Lionello Rosso aan het roer. De wijngaarden van 12 hectare zijn gelegen in de heuvels van Monferrato, en bevindt zich op het grondgebied rondom Cascina Perno en Cascina San Bastiano. Binnen deze wijngaarden verbouwd Lionello de Barbera druiven voor zijn wijnen:

Barbera d’Asti San Bastian >>

Barbera d’Asti Superiore Cascina Perno >>

Barbera d’Asti Superiore Carlinet >>

Monferrato Rosso Infine >>

Het is niet zomaar dat wij deze wijnen op de Nederlandse markt brengen. In de zomer van 2021 tijdens ons bezoek aan de Piemonte kwamen we bij dit wijnhuis terecht. Wij werden gastvrij ontvangen door Lionello Rosso. Wij stonden versteld van de hoge kwaliteitswijnen en zeker in combinatie met de prijs. Kortom, een product die zeker verkrijgbaar moet zijn binnen de Benelux!


BATTAGLINO

Het wijnhuis Battaglino wordt gerund door de derde generatie. Fabrizio Battaglino is de huidige eigenaar van dit wijnhuis. Fabrizio's grootvader, Riccardo Battaglino, was aan het begin van de jaren '60 één van de eerste producenten die gebottelde wijnen verkocht.

Het bedrijf bezit zijn eigen wijngaarden op de heuvels in Piemonte, genaamd Colla en Montebello, die uitstekende druiven en een prachtig uitzicht bieden. In deze wijngaarden verbouwen de Battaglino's onder andere de Nebbiolo, Barbera en Arneis druiven, waarvan zij hun wijnen maken:

Barbera d'Alba Superiore Munbèl >>

Roero Arneis >>

Nebula Nature Metodo Classico Brut >>

De wijngaarden zijn in totaal 5 hectare groot, zodat ze volledig door de familie Battaglino kunnen worden bewerkt en gedurende de hele cyclus zorgvuldig worden verzorgd.


GENERAJ

Eén naam, één verhaal. De naam Generaj werd voorheen aan de familie Viglione als bijnaam gegeven. Deze naam komt van één van de voorouders die op dezelfde plaats heeft gewoond en waar nu nog steeds de wijnkelder is gevestigd. De naam Generaj betekent ‘Generaal’. Niet dat de voorouder in het leger actief was, maar hij was een rechtvaardige boer met de gave om vrede te stichten. Daarom kreeg hij de taak om te helpen bij onder andere verdelingen van landerijen. 

Het wijnhuis Generaj beschikt over totaal 12 hectare wijngaarden waar onder andere de volgende wijnen worden verbouwd:

Roero Arneis Bric Varomaldo >>

Roero Arneis Riserva Quidicilune >>

Barbera d’Alba La Tur >>

Barbera d’Alba Superiore Ca' d' Pistola >>

De geografische verdeling van de wijngaarden is tussen Sterlotti en Tucci in het gebied Cuneo. Generaj gebruikt voor de wijnen roestvrijstalen tanks en barriques en tonneaus van Frans eiken, zodat de markt een authentiek en kwalitatief product kan genieten. 

CANTINE POVERO

De druiven van wijnhuis Cantine Povero bevinden zich op de royale gronden van Roero, Monferrato en Langhe. Hun filosofie is om de kennis van wijnmaken van generatie tot generatie over te brengen, waarbij duurzame landbouw een belangrijke pijler is. De geschiedenis van Cantine Povero is bijna 200 jaren geleden begonnen door opa Tumlin en zij hebben als familie de ambitie om wijn te produceren.

Cantine Povero heeft een breed assortiment met onder andere de druiven: Grignolino, Chardonnay, Cortese, Barbera, Favorita, Nebbiolo, Syrah, Cabernet Sauvignon.

Buon Paggio Grignolino >>

Terre del Sindic Langhe Favorita >>

Sibanè Piemonte >>

Maridà Barbera d' Asti >>

Batù Barbaresco >>

Priore Barolo >>


DURIO

Het verhaal van wijnhuis Durio begint in 1956 met het harde werk van grootvader Guido en grootmoeder Giuseppina voor de Genuese reder Corsiglia Commendatore Umberto, aan wie ze de naam van de Barbera d'Asti hebben opgedragen. In de loop der jaren is de familie erin geslaagd om de boerderij en het land te kopen, wat fysiek het huidige bedrijf vormt. De tweede generatie wordt vertegenwoordigd door Adriano en Francesca, die ervoor hebben gekozen om typisch Piemontese wijnen te cultiveren en te produceren. Uiteindelijk komen we aan bij de derde generatie met Alessandro en Alberto die met innovatieve ideeën het land en de wijnen op de best mogelijke manier proberen te presenteren.

CIP Piemonte Chardonnay >>

L' Armatore Barbera d' Asti >>

Monferrato Bianco (hout gelagerd) >>

Monferrato Rosso >>

Pragerolamo Nizza >>


Ontdek alle wijnen

Godetevi il vino!

Nieuw account aanmaken

Heb je al een account?
Inloggen of Reset wachtwoord