Chat

Priore Barolo

€ 29,95
Inclusief belasting

Cantine Povero

Druivensoort: Nebbiolo
Classificatie: D.O.C.G.
Gebied: Monferrato, Piemonte
Rijping: Roestvrijstalen vaten en eikenhouten vaten
Oogstjaar: 2019
Bewaring: 8-10 jaar
Alcoholgehalte: 14,5%
Wijnhuis: Cantine Povero
Best geserveerd op: 18-20 °C
Flesinhoud: 0,75 L
Goed te drinken bij: Wild en kaas

Heeft u een WijnCadeau of VVV kaart? Deze is te besteden in de laatste stap 'betaling'. 

Aantal: 1 fles
Aantal

 

Vandaag besteld, binnen 48 uur in huis!

 

Gratis verzenden vanaf € 75,-

De vegan Priore Barolo van Cantine Povero heeft naast een rijping in roestvrijstalen vaten, 38 maanden in eikenvaten doorgemaakt. Een krachtige rode wijn met een granaat rode kleur en rijk aan tannines.

Winnaar Decanter World Wine Awards (DWWA)

De Decanter World Wine Awards (DWWA) is een van 's werelds meest prestigieuze wijncompetities. De wedstrijd vindt elk jaar plaats in Londen en wordt georganiseerd door Decanter, een van de meest gerenommeerde wijntijdschriften ter wereld. De DWWA-jury bestaat uit een panel van experts die blind proeven uitvoeren van duizenden wijnen uit verschillende landen en regio's over de hele wereld. De wijnen worden beoordeeld op basis van verschillende criteria, waaronder smaak, aroma, structuur, balans en complexiteit. De DWWA-rekening wordt beschouwd als een van de meest betrouwbare en onpartijdige bronnen voor wijnbeoordelingen en wordt vaak gebruikt door wijnliefhebbers en wijnkopers om de beste wijnen te vinden die er zijn. Wijnen die een prijs winnen op de DWWA worden beschouwd als enkele van de beste wijnen ter wereld en worden vaak geassocieerd met kwaliteit en prestige.De Priore Barolo is bekroond met de gouden medaille, met maar liefst 95 punten!

Winnaar I Migliori Vini Italiani Luca Maroni

De I Migliori Vini Italiani verwijst naar een wijngids geschreven door Luca Maroni, een Italiaanse wijnrecensent en journalist. In het Nederlands vertaalt de titel zich naar "De Beste Italiaanse Wijnen." Luca Maroni staat bekend om zijn jaarlijkse gidsen waarin hij Italiaanse wijnen beoordeelt en rangschikt op basis van zijn proefervaringen. De beoordelingen van Maroni richten zich vaak op de zintuiglijke aspecten van wijnen, waaronder hun aroma's, smaken en algemene kwaliteit.

De Priore Barolo is bekroond met 92 punten; oftewel een wijn met een zeer goede tot uitstekende kwaliteit!

Winnaar Falstaff

Het Falstaff Magazine is een Oostenrijks wijntijdschrift dat wijnen beoordeelt uit verschillende wijngebieden. Het magazine publiceert jaarlijks een wijngids met beoordelingen van verschillende wijnen.

De Priore Barolo heeft een score van 90 punten behaald. Volgens Falstaff is dit een uitstekende wijn!

Het wijnhuis

De druiven van wijnhuis Cantine Povero bevinden zich op de royale gronden van Roero, Monferrato en Langhe. Hun filosofie is om de kennis van wijnmaken van generatie tot generatie over te brengen, waarbij duurzame landbouw een belangrijke pijler is. De geschiedenis van Cantine Povero is bijna 200 jaren geleden begonnen door opa Tumlin en zij hebben als familie de ambitie om wijn blijven te produceren.

Cantine Povero heeft een breed assortiment met onder andere de druiven: Grignolino, Chardonnay, Cortese, Barbera, Favorita, Nebbiolo, Syrah, Cabarnet Sauvignon.

Ontdek alle wijnen van Cantine Povero

Barolo

Barolo wijnen worden gemaakt in de Piemonte regio van Italië, specifiek in de Langhe heuvels rond de stad Barolo. De wijn wordt gemaakt van de Nebbiolo druif, die bekend staat om zijn hoge tannines en zuurgraad, evenals zijn complexe aroma en smaakprofiel. De wijn rijpt meestal minimaal 3 jaar, en de beste exemplaren 10 jaar of langer. Barolo wijnen staan bekend om hun rijke, volle karakter, met smaken en aroma's van rood fruit, zoals kersen en frambozen, maar ook aardse en florale tonen. Sommige Barolo's kunnen ook een kruidig of tabakachtig karakter hebben. Deze wijnen worden vaak omschreven als elegant, met een gestructureerde tannische structuur en een lange afdronk. Barolo wordt vaak gecombineerd met rijk vlees, truffelgerechten en gerijpte kaas.

Barolo wijnen worden ingedeeld naar de regio waar ze geproduceerd worden, met de beste voorbeelden uit de steden Barolo, La Morra, Monforte d'Alba en Serralunga d'Alba. Deze wijnen zijn vaak duur vanwege de hoge productiekosten en het lange rijpingsproces. Ze worden door wijnliefhebbers en -experts beschouwd als een van de beste wijnen ter wereld.

88 Items

Datasheet

Wijnhuis
Cantine Povero
Druivensoort
Nebbiolo

Nieuw account aanmaken

Heb je al een account?
Inloggen of Reset wachtwoord