Barbera d' Asti Cascina Perno Superiore Jeroboam (3L) incl. houten wijnkist
Poderi Rosso Giovanni
Druivensoort: | 100% Barbera |
Classificatie: | D.O.C.G. |
Gebied: | Monferrato, Piemonte |
Rijping: | Kleine eikenhouten vaten en roestvrijstalen vaten |
Oogstjaar: | 2021 |
Bewaring: | 7 jaar minimaal |
Alcoholgehalte: | 15,5% |
Wijnhuis: | Poderi Rosso Giovanni |
Best geserveerd op: | 18 °C |
Flesinhoud: | 3,0 L |
Goed te drinken bij: | Wit en rood vlees, gegrild vlees, kaas, salami |
Heeft u een WijnCadeau of VVV kaart? Deze is te besteden in de laatste stap 'betaling'.
Vandaag besteld, binnen 48 uur in huis!
Gratis verzenden vanaf € 75,-
De Barbera d' Asti Superiore Cascina Perno Jeroboam (3L) van Poderi Rosso Giovanni heeft zijn rijping op staal en eikenhout doorgemaakt. Dit zorgt voor elegantie, zachtheid en versterkt de fruitige sensaties van bramen, bosbessen en is vergezeld met tonen van vanille. Deze Superiore Cascina Perno biedt een bevredigende smaakbeleving en kan zelfs na meerdere jaren (circa 5-7 jaar) goed gedronken worden.
Barbera d' Asti
Barbera d'Asti is een rode wijn afkomstig uit de regio Piemonte in Noord-Italië, gemaakt van de Barbera-druif. Het is een van de belangrijkste wijnen van de regio en staat bekend om zijn volle body, hoge zuurgraad en aroma's van rode bessen, kersen en soms wat kruiden.
De wijn wordt geproduceerd in de Asti-regio en omvat verschillende gemeenten, waaronder Asti, Nizza Monferrato en Canelli. Barbera d'Asti heeft sinds 2008 de status van DOCG (Denominazione di Origine Controllata e Garantita), wat betekent dat de wijn moet voldoen aan strikte productieregels om deze naam te mogen dragen.
De meeste Barbera d'Asti-wijnen worden gemaakt om jong te worden gedronken en gaan goed samen met hartige gerechten zoals pasta's, rood vlees en stoofschotels. Er zijn echter ook enkele Barbera d'Asti-wijnen die kunnen worden bewaard en zich met de tijd ontwikkelen tot complexere en verfijndere wijnen.
'Superiore' wijnen
Barbera d'Asti Superiore wordt geproduceerd in de Barbera d'Asti DOCG-regio en moet minstens 14 maanden rijpen voordat deze op de markt komt, waarvan minstens zes maanden in eikenhouten vaten. Barbera d'Asti Superiore-wijnen hebben over het algemeen een hoger alcoholgehalte en een intensere smaak dan de standaard Barbera d'Asti-wijnen.'Superiore' wijnen
In de wijnregio Piemonte in Italië worden ook enkele 'Superiore' wijnen geproduceerd. De 'Superiore' classificatie wordt in Piemonte toegekend aan wijnen die voldoen aan specifieke kwaliteitsnormen en een hoger alcoholgehalte hebben dan de standaardwijnen van dezelfde regio.
[WEBWINKELKEURWIDGET layout=new_default theme=dark color=#FE008C show=yes view=slider amount=6 width=manual width_amount=280px height=250px interval=5000 language=nld]
Datasheet
- Wijnhuis
- Poderi Rosso Giovanni