Chat

Nebula Nature Metodo Classico Brut

€ 24,95
Inclusief belasting

Battaglino

Classificatie: Metodo Classico
Gebied: Piemonte
Alcoholgehalte: 13%
Wijnhuis: Battaglino
Best geserveerd op: 7-9 °C
Flesinhoud: 0,75 L

Heeft u een WijnCadeau of VVV kaart? Deze is te besteden in de laatste stap 'betaling'. 

Aantal: 1 fles
Aantal

 

Vandaag besteld, binnen 48 uur in huis!

 

Gratis verzenden vanaf € 75,-

De Nebula Nature Metodo Classico Brut van Battaglino is een mousserende wijn met smaken van vlierbes, meidoorn, citroen en aroma kruiden die de frisheid van geel fruit weergeven. De smaak van deze wijn is fris, fruitig en elegant.

Metodo Classico

De Metodo Classico, of Klassieke Methode, is de traditionele methode voor de productie van mousserende wijn in Italië. Het is vergelijkbaar met de methode die in Champagne, Frankrijk, wordt gebruikt en staat bekend om de productie van hoogwaardige, complexe mousserende wijnen. Het Metodo Classico proces begint met de productie van een stille wijn, meestal gemaakt van Chardonnay, Pinot Nero/Pinot Noir of Pinot Bianco/Pinot Blanc druiven. Deze basiswijn wordt vervolgens gebotteld met een kleine hoeveelheid suiker en gist, die een tweede gisting in de fles op gang brengt. Terwijl de gist gist, produceert hij koolzuurgas, waardoor de belletjes in de wijn ontstaan.

De wijn wordt vervolgens gerijpt op de droesem (dode gistcellen) gedurende minimaal 18 maanden voor niet-vintage wijnen en 30 maanden voor vintage wijnen. Het rijpingsproces geeft de wijn zijn complexe smaken en aroma's, en helpt om een fijne, aanhoudende mousse (belletjes) te creëren.

De Metodo Classico wijnen worden vervolgens gedegorgeerd, een proces waarbij het gistbezinksel uit de fles wordt verwijderd, en aangevuld met een kleine hoeveelheid wijn (de dosering genoemd) voordat ze worden gekurkt en geëtiketteerd.

104 Items

Datasheet

Wijnhuis
Battaglino

Nieuw account aanmaken

Heb je al een account?
Inloggen of Reset wachtwoord