Chat

Barbera d'Asti Superiore Carlinet

€ 24,95
Inclusief belasting

Poderi Rosso Giovanni

Druivensoort: 100% Barbera
Classificatie: D.O.C.G.
Gebied: Monferrato, Piemonte
Rijping: Eikenhouten vaten
Oogstjaar: 2020
Bewaring: 10 jaar minimaal
Alcoholgehalte: 15,5%
Wijnhuis: Poderi Rosso Giovanni
Best geserveerd op: 18 °C
Flesinhoud: 0,75 L
Goed te drinken bij: Vlees

Heeft u een WijnCadeau of VVV kaart? Deze is te besteden in de laatste stap 'betaling'. 

Aantal: 1 fles
Aantal

 

Vandaag besteld, binnen 48 uur in huis!

 

Gratis verzenden vanaf € 75,-

Een krachtige Barbera d'Asti Superiore Carlinet van Poderi Rosso Giovanni. De wijn is afkomstig uit de beste wijngaard met een lage opbrengst, die de kracht en structuur van de druif versterkt. Na 2 jaar rijping op Sloveens eiken, verhoogt het de complexiteit en lange levensduur. Rood fruit, cacao en specerijen; de smaak is intens. De Superiore Carlinet is al goed op dronk, maar kan ook zeker 10 jaar worden bewaard.

Barbera d' Asti

Barbera d'Asti is een rode wijn afkomstig uit de regio Piemonte in Noord-Italië, gemaakt van de Barbera-druif. Het is een van de belangrijkste wijnen van de regio en staat bekend om zijn volle body, hoge zuurgraad en aroma's van rode bessen, kersen en soms wat kruiden.

De wijn wordt geproduceerd in de Asti-regio en omvat verschillende gemeenten, waaronder Asti, Nizza Monferrato en Canelli. Barbera d'Asti heeft sinds 2008 de status van DOCG (Denominazione di Origine Controllata e Garantita), wat betekent dat de wijn moet voldoen aan strikte productieregels om deze naam te mogen dragen.

De meeste Barbera d'Asti-wijnen worden gemaakt om jong te worden gedronken en gaan goed samen met hartige gerechten zoals pasta's, rood vlees en stoofschotels. Er zijn echter ook enkele Barbera d'Asti-wijnen die kunnen worden bewaard en zich met de tijd ontwikkelen tot complexere en verfijndere wijnen.

'Superiore' wijnen

Barbera d'Asti Superiore wordt geproduceerd in de Barbera d'Asti DOCG-regio en moet minstens 14 maanden rijpen voordat deze op de markt komt, waarvan minstens zes maanden in eikenhouten vaten. Barbera d'Asti Superiore-wijnen hebben over het algemeen een hoger alcoholgehalte en een intensere smaak dan de standaard Barbera d'Asti-wijnen.'Superiore' wijnen

In de wijnregio Piemonte in Italië worden ook enkele 'Superiore' wijnen geproduceerd. De 'Superiore' classificatie wordt in Piemonte toegekend aan wijnen die voldoen aan specifieke kwaliteitsnormen en een hoger alcoholgehalte hebben dan de standaardwijnen van dezelfde regio.

99 Items

Datasheet

Wijnhuis
Poderi Rosso Giovanni

Nieuw account aanmaken

Heb je al een account?
Inloggen of Reset wachtwoord