Chat

De Barbera druif uit de Italiaanse Piemonte

Posted By Gideon

De Barbera druif is een Italiaanse rode DOCG of DOC wijn uit de provincie Asti uit de Italiaanse Piemonte. Deze druif wordt bij de wijn vaak aangeduid als de Barbera d' Asti. Naast de Barbera d'Asti bestaat ook de Superiore. Deze komt zowel voor in de Barbera d'Asti streek als de Barbera d'Alba en Barbera del Monferrato. De wijnen van het wijnhuis Poderi Rosso Giovanni die wij aanbieden komen uit het gebied Barbera del Monferrato. Op de pagina van onze wijnhuizen staat meer beschreven over het wijnhuis Poderi Rosso Giovanni.

De Barbera is een wijn die fruitig, vol en donkerrood van kleur is. Deze wijn smaakt naar houtrijping, pruimen en kersen. Wij adviseren om deze wijn te drinken bij een temperatuur van rond de 18 graden. Een goede krachtige Barbera wijn kan wel 10 jaar na oogstjaar goed bewaard worden. Op de flessen van de Barbera wijnen die wij verkopen, staat een advies tot wanneer de wijn het beste bewaard kan worden. Naast de gewone Barbera bestaat ook de Superiore, deze valt ook onder de DOCG classificatie. Superiore wijnen voldoen aan zwaardere eisen. Vaak zijn dit wijnen met een lagere productie en een hogere alcoholpercentage dan de 'normale' Barbera d’ Asti wijnen. Barbera wijnen moeten minimaal voor 90% uit Barbera druiven bestaan om als Barbera wijn te worden aangemerkt. 

Wijnen die onder de Barbera d’ Asti vallen zijn de Barbera d’Asti San Bastian, de Barbera d’Asti Superiore Cascina Perno, de Barbera d’Asti Superiore Carlinet en de Barbera d’Asti Superiore Gioco dell Oca. De laatste drie hebben een Superiore classificatie. Deze wijnen zijn van het wijnhuis Poderi Rosso Giovanni. Andere wijnen die ook binnen de Barbera vallen is de Barbera d'Alba Superiore Munbèl van het wijnhuis Battaglino. Dit is tevens een Superiore. Daarnaast valt de Barbera d'Alba La Tur van Generaj ook binnen deze categorie. 

Ps. De Barbera d’Asti wijnen zijn heerlijk te drinken bij een temperatuur van 18 tot 20 graden en bij pasta’s, wild en rijpe kazen. 

zondag maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december

Nieuw account aanmaken

Heb je al een account?
Inloggen of Reset wachtwoord