Gran Ruè Metodo Classico
Cantine Povero
Druivensoort: | Pinot Noir en Chardonnay |
Gebied: | Piemonte |
Bewaring: | 2 jaar minimaal |
Alcoholgehalte: | 12% |
Wijnhuis: | Cantine Povero |
Best geserveerd op: | 8-10 °C |
Flesinhoud: | 0,75 L |
Goed te drinken bij: | Vis en koude gerechten |
Heeft u een WijnCadeau of VVV kaart? Deze is te besteden in de laatste stap 'betaling'.
Vandaag besteld, binnen 48 uur in huis!
Gratis verzenden vanaf € 75,-
De Gran Ruè van Cantine Povero is een droge mousserende wijn en is strogeel van kleur.
Het wijnhuis
De druiven van wijnhuis Cantine Povero bevinden zich op de royale gronden van Roero, Monferrato en Langhe. Hun filosofie is om de kennis van wijnmaken van generatie tot generatie over te brengen, waarbij duurzame landbouw een belangrijke pijler is. De geschiedenis van Cantine Povero is bijna 200 jaren geleden begonnen door opa Tumlin en zij hebben als familie de ambitie om wijn blijven te produceren.
Cantine Povero heeft een breed assortiment met onder andere de druiven: Grignolino, Chardonnay, Cortese, Barbera, Favorita, Nebbiolo, Syrah, Cabarnet Sauvignon, pinot noir.
Ontdek alle wijnen van Cantine Povero
Metodo Classico
De Metodo Classico, of Klassieke Methode, is de traditionele methode voor de productie van mousserende wijn in Italië. Het is vergelijkbaar met de methode die in Champagne, Frankrijk, wordt gebruikt en staat bekend om de productie van hoogwaardige, complexe mousserende wijnen. Het Metodo Classico proces begint met de productie van een stille wijn, meestal gemaakt van Chardonnay, Pinot Nero/Pinot Noir of Pinot Bianco/Pinot Blanc druiven. Deze basiswijn wordt vervolgens gebotteld met een kleine hoeveelheid suiker en gist, die een tweede gisting in de fles op gang brengt. Terwijl de gist gist, produceert hij koolzuurgas, waardoor de belletjes in de wijn ontstaan.
De wijn wordt vervolgens gerijpt op de droesem (dode gistcellen) gedurende minimaal 18 maanden voor niet-vintage wijnen en 30 maanden voor vintage wijnen. Het rijpingsproces geeft de wijn zijn complexe smaken en aroma's, en helpt om een fijne, aanhoudende mousse (belletjes) te creëren.
De Metodo Classico wijnen worden vervolgens gedegorgeerd, een proces waarbij het gistbezinksel uit de fles wordt verwijderd, en aangevuld met een kleine hoeveelheid wijn (de dosering genoemd) voordat ze worden gekurkt en geëtiketteerd.
[WEBWINKELKEURWIDGET layout=new_default theme=dark color=#FE008C show=yes view=slider amount=6 width=manual width_amount=280px height=250px interval=5000 language=nld]
Datasheet
- Wijnhuis
- Cantine Povero
- Druivensoort
- Chardonnay
Pinot Noir