Chat

Wijn uit Piemonte

Posted By Anne-Marije

Regio Piemonte in Italië

De Piemonte betekent ook wel ‘aan de voet van de bergen’. Zoals de naam al aangeeft, ligt deze regio aan de voet van de Alpen. De Piemonte is een regio in het noordwesten van Italië, wat bekend staat om onder andere kazen, pasta’s, hazelnoten en truffels. Daarnaast wordt de Piemonte wereldwijd herkend aan de goede wijnen.

Wijnsoorten Piemonte

De Piemonte staat, samen met Toscane, bekend als de beste wijnstreek in Italië. Dit is met name te zien aan het aantal DOCG-kwalificaties. DOCG is de aanduiding voor Italiaanse wijnen met de hoogste kwalificatie en staat voor 'Denominazione di Origine Controllata e Garantia'. Daarna volgen de DOC-wijnen en staat voor 'Denominazione di Origine Controllata'. De kwalificatie van de wijn is ter herkennen op de hals van de wijnfles.

Druiven Piemonte

De Piemonte kent veel verschillende druivensoorten. In dit deel van Italië zijn er ongeveer 200 autochtone druivenrassen vindbaar. Ongeveer 50 druivensoorten worden op dit moment nog gebruikt voor de wijnbouw. De meest bekende druiven voor rode wijn uit Piemonte: Nebbiolo, Barbera, Dolcetto, Grignolino en Syrah. De Cabernet Sauvignon is een druif die vooral bekend staat om zijn afkomst uit de Bordeaux, maar wordt inmiddels ook steeds vaker gecombineerd met druiven uit de Piemonte.

De meest bekende druiven voor witte wijn uit Piemonte: Arneis, Cortese en Favorita. De Chardonnay herkennen we van de Franse Bourgogne en is de beroemdste witte druivensoort ter wereld. Deze Chardonnay zorgt inmiddels ook voor goede wijnen uit de Piemonte.

Piemonte wijn kopen

Bij Il Vino Piemonte kun jij de heerlijkste rode wijnen, witte wijnen, mousserende wijnen en rosé wijnen uit de Piemonte bestellen. Je kunt de wijnfles per stuk bestellen, zodat jij jouw smaak kunt ontdekken. Heb jij vragen over deze Piemonte wijnen? Neem contact met ons op. Wil je graag wijn bestellen? Dat kan gemakkelijk via de webshop.

zondag maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december

Nieuw account aanmaken

Heb je al een account?
Inloggen of Reset wachtwoord